A nyári kánikulában jól jönnek a gyors és egyszerű megoldások, de sokszor nem tudjuk, vagy akarjuk kivárni, amíg a hűtő, vagy fagyasztó elvégzi a dolgát. De van egy kiváló módszer, ami nagyban meggyorsítja az italhűtés folyamatát, ráadásul a szabadban is megoldható!

Hozzávalók:

  • Műanyag jégvödör
  • Jégkocka
  • Víz

Tegyük a palackos italt egy műanyag edénybe, pakoljuk meg jégkockával, engedjük fel vízzel, és tegyünk hozzá néhány kanál sót!

Mivel a sós víznek alacsonyabb a fagyáspontja, gyorsabban lehül az italunk, a víz pedig jobban vezeti a hőt, mint a levegő! Ezzel a módszerrel, néhány perc alatt, több 10 fokkal is hidegebb lehet az italunk!

Ha pedig a lehűtott italt sokáig szeretnéd a kívánt hőmérsékleten tartani, válogass a dupla falú jégvödrök között, így akár órákon át hidegen tarthatod kedvenc italod!