XII.-ik Tihanyi Levendula Fesztivál és Levendula Hetek 2016.06.20. – 07.01-ig sokat ígérő programot ígér a levendula szerelmeseinek.

A Levendula Fesztiválon számos kézműves program, koncertek, programok várják az érdeklődőket, számunkra mégis a legkedvesebb a LEVENDULA SZEDD MAGAD!

Nincs is finomabb, mint egy saját szedésű illatos levendula tea, a csodálatos Tihanyi környezetben, ráadásul számtalan jótékony hatása is van!

Az alábbi recepteket örömmel tesszük közzé, nemcsak kedvcsinálónak 🙂

Levendula tea készítése házilag:

Közvetlen fogyasztásra készíthető forrázattal is és rövid ideig tartó főzettel is. Fontos az edényt fedni, hogy az illóolaj ne távozzon el!

Számos gyógytea elengedhetetlen alkotórésze a levendula. Enyhe idegnyugtató hatású, fejfájást és fájdalmat csillapító, görcsoldó, segíti az emésztést, csökkenti az ideg alapú gyomor- és bélbántalmakat, a stressz okozta magas vérnyomást, az alvászavarokat.

  • Migrén elleni tea: 1 liter vízzel leforrázunk 20 g szárított levendulát, 5 percig hagyjuk állni, mézzel édesítünk.
  • Légutakra: 1 liter vízzel leforrázunk 20 g levendulavirágot és 20 g fodormentalevelet. Naponta 3szor egy csészével.
  • A nyugalomért: 3-4 teáskanál szárított levendula leforrázunk, 10 percig állni hagyjuk. Mézzel fogyasztjuk.
  • Alvászavar, idegesség ellen: 2 teáskanál levendulavirágot forrázzunk le csészényi vízzel, hagyjuk 10 percig lefödve, majd szűrjük le. Az esti órákban, lefekvés előtt igyunk belőle. 1-2 csészével.
  • Idegeskedésből, stresszből, lelki problémákból származó gyomorfájásra: 2 teáskanál levendulavirágot forrázzunk le csészényi vízzel, hagyjuk 10 percig lefödve, majd szűrjük le. Étkezések után fogyasszuk. A levendulával együtt más emésztésjavító növényeket is használhatunk.

Egészségünkre!

Kép forrása